جرمگیری
از مهمترین نتایج جرم گیری دندان جلوگیری از تخریب لثه است. در مراحل ابتدایی تشکیل جرم با مسواک زدن و استفاده از نخ دندان جرم قابل حذف است اما بمرور زمان جرم به لایه ای سخت شده و نیاز به رجوع نزد دندانپزشک است.
میکروبهای دهان که منجر به ایجاد جرم چسبنده بر روی دندان می شود، پلاک میکروبی نام دارد. اگر پلاک میکروبی از روی دندان تمیز نشود املاح و مواد غذایی بر روی آن رسوب کرده و منجر به جرم دندان می شود. پلاک دندان به رنگ سفید مایل به خاکستری یا زرد رنگ است. با گذشت زمان جرم دندان بافت چسبنده لثه را تخریب کرده و باعث سست شدن پایه های دندان می شود.
جرم گیری دندان پاکسازی دندان بوسیله ابزارهای دندانپزشکی است. با جرم گیری باکتری های دندان از بین رفته و بدین ترتیب از ورود این باکتری ها به خون و ورود به قسمت های دیگر بدن جلوگیری می شود
در روش جرمگیری دندان، جرمهای روی دندان و لثه و رنگدانههای خارجی از روی دندانها برداشته میشود.
اگر فردی در مصرف چای زیاده روی کند و یا سیگاری باشد و رنگدانه های ایجاد شده روی دندان وی زیاد باشد با انجام جرمگیری تفاوت چشمگیری ایجاد میشود.
در انجام جرمگیری دندان رنگ خود دندان تغییری نمیکند یعنی روشنتر نمیشود بلکه فقط پلاکها و رنگدانههای روی دندان برداشته میشود و در نهایت رنگ واقعی دندان نمایان خواهد شد. جرم دندان در بخشهایی که مسواک کمتر به آن میرسد و تمیز کردن آن بخشها سختتر است، بیشتر تشکیل میشود. در امتداد لثه و بخشهایی از دندان که پر شدهاند معمولاً جرمهای دندانی تشکیل میشوند.حتی اگر به خوبی بهداشت دهان را هم رعایت کنید، باز هم دندانهایتان به جرمگیری نیاز خواهند داشت چرا که باکتریها همیشه مهمان دهان و دندانهای ما هستند. اگر از جرمگیری دندانها غافل شوید، تنها به دندانهایتان آسیب نمیزنید. عدم جرمگیری باعث ایجاد بیماریهای لثه نیز خواهد شد. پس جرمگیری دندانها را مهم بدانید.
برخی تصور می کنند جرم گیری منجر به آسیب زدن به دندان می شود در حالیکه این چنین نیست و اگر حجم جرم دندان زیاد باشد با جرم گیری و در تماس بودن ریشه دندان با سرما و گرما تا مدتی حساسیت به سرما و گرما ایجاد می شود که بمرور زمان و رعایت دستورالعملها در خوردن غذا و نوشیدنی ها این مشکل حل می شود. جهت کاهش حساسیت دندانی استفاده از خمیر دندان و دهانشویه ضد حساسیت توصیه می شود.
جرم گیری منجر به پوسیدگی دندان نمی شود و این تصوری غلط است زیرا با جرم گیری صحیح هیچ صدمه ای به دندان وارد نمی شود و اغلب پوسیدگی ها، ناشی از پوسیدگی های قبل از جرم گیری می باشد.
در تعیین فواصل مراجعه به دندانپزشک جهت جرم گیری رعایت بهداشت دهان و دندان شخص نقش اساسی دارد، بطوریکه هر شخص با یک بار جرم گیری و رعایت بهداشت می تواند در فواصل شش ماهه به دندانپزشک مراجعه کند. علاوه بر رعایت بهداشت عدم وجود بیماری لثه و میزان مواد معدنی در بزاق نیز در این امر تاثیر دارد.
عوارض تشکیل جرم دندان :
* بوی بد دهان
* تغییر رنگ و التهاب لثه و مشکلات عدم زیبایی دندان
* تخریب و تحلیل لثه و سست شدن دندان و لقی دندان
* نفوذ باکتری های موجود در جرم به خون و ایجاد بیماری های قلبی عروقی و بالا رفتن قند افراد دیابتی و..
خمیر دندانهای ضد جرم موجود در بازار تا حدی جرم را از بین می برند اما نکته مهم در این خمیر دندان ها وجود مقدار زیادی مواد ساینده است که بمرور زمان به مینای دندان آسیب می زنند و گاهی حساسیت دندانی از عوارض استفاده این خمیر دندان ها می باشد.
پس از جرم گیری بهتر است از روشهای پیشگیری نظیر مسواک زدن، نخ دندان، استفاده خمیر دندان و ترک سیگار را در پیش بگیرید.
برای دریافت هزینه خدمات جرمگیری و بروساژ می توانید با شماره های مطب با ما در ارتباط باشید