زیبایی را با ما تجربه کنید

  • 02126359877

ارتودنسی

ارتودنسی

اُرتودُنسی یکی از رشته‌های تخصصی دندان‌پزشکی است . این کلمه مرکب است از دو واژه لاتین «ارتو» به معنای «راست» و « درست » ، و « ادوس » یا مشتق آن « دنس » به معنای « دندان » است . ارتودنسی یکی از مهمترین رشته‌های تخصصی دندانپزشکی است .
همچنین اولین تخصص معرفی‌شده در دندانپزشکی می‌باشد . کار ارتودنسی بیشتر تصحیح اکلوژن یا جفت‌شدن نامناسب دندان‌هاست . این امر می‌تواند ناشی از موقعیت نادرست دندان‌ها یا دو فک نسبت به هم باشد ، یا ممکن است درجاتی از هر دو مشکل در یک فرد موجود باشد . درمان‌های ارتودنسی ممکن است تنها بر تصحیح موقعیت دندان‌ها و یا تغییر الگو و جهت رشد دو فک متمرکز باشد
ارتودنسی دندان به معنی مرتب کردن و ردیف کردن دندان ها است هدف از ارتودنسی دندان مرتب کردن دندان های فک بالا و پایین می باشد و هر چقدر سن متقاضی ارتودنسی دندان کمتر باشد زمان کمتری خواهد برد اما به طور کلی ارتودنسی دندان نسبت به سایر درمان های دندانپزشکی زمان طولانی تر را به خود اختصاص می دهد .
به عبارتی ارتودنسی قسمتی از دندانپزشکی است که با موقعیت غیرنرمال دندان ها (مال اکلوژن) به خصوص با نامنظمی دندان ها در ارتباط است و هدف از این درمان ایجاد یک لبخند زیبا و عملکرد صحیح دندان ها است. اگر این اصلاحات به موقع صورت نگیرد ممکن است برروی ترکیب زیبایی صورت تاثیر گذاشته و باعث اختلالات تنفسی، جویدن و تلفظ کلمات شود.

سن مناسب برای ارتودنسی
زمان مناسب برای شروع درمان ارتودنسی بستگی به نوع ناهنجاری دارد؛ در مورد بیمارانی که مشکلات اسکلتی دارند، به‌عنوان مثال فک بالای آن‌ها جلوتر از موقعیت طبیعی است یا برعکس فک پایین‌شان عقب‌تر از موقعیت مناسب خود قرار گرفته، بهترین زمان برای شروع درمان، سال‌های قبل از بلوغ است چون می‌توان از رشد کودکان و نوجوانان برای درمان این ناهنجاری‌ها استفاده کرد،  بنابراین حوالی سن ۹ سالگی برای دختر خانم‌ها و حوالی سن ۱۱ سالگی برای پسرها توصیه می‌شود. در مورد مشکلاتی که صرفا مربوط به دندان‌ها می‌شود محدودیت سنی وجود نداشته ولی زمان طلایی برای درمان ارتودنسی حدود ۱۲سالگی است. به نظر انجمن ارتودنتیست‌های ایران و آمریکا نخستین مشاوره با متخصص ارتودنسی باید در سن ۷ سالگی باشد تا درصورت نیاز به اقدامات پیشگیری فرصتی از دست نرود.
درمان ارتودنسی چقدر طول می‌کشد؟
این مسئله بستگی کامل به نوع مشکل شما دارد. معمولاً به صورت میانگین درمان ارتودنسی ۲۴ ماه ( دو سال) طول می‌کشد. البته بعضی تکنیک‌ها موجب سریعتر شدن درمان می‌گردند. بهتر است از ارتودنتیست خود بپرسید که این تکنیک‌ها چه مزایا و چه اشکالاتی دارند.
مزایای روش ارتودنسی دندان
ردیف و مرتب بودن دندان‌ها، مزایای بسیار زیادی به همراه دارد که از آن جمله می‌توان به امکان تمیز کردن راحت‌تر دندان‌ها، ارتقای بهداشت دهان و دندان، تکلم واضح و رسا و داشتن لبخند زیباتر اشاره کرد.
نتایج استفاده از روش‌های ارتودنسی می‌تواند برای هر فرد بسیار چشمگیر و قابل توجه باشد. لبخندهای زیبا، بهبود سلامت دهان و دندان و افزایش کیفیت زندگی برای اغلب افراد در هر سن و سالی، از مزایای استفاده از روش ارتودنسی می‌باشد.
انواع ارتودنسی دندان
انواع ارتودنسی دندان که مورد استفاده قرار می گیرند بر ۳ نوع است. ۱- ارتودنسی ثابت، ۲- ارتودنسی متحرک، ۳-ارتودنسی نامرئی

ارتودنسی ثابت : دستگاه ارتودنسی ثابت، محکم به دندان ها متصل شده و بیمار قادر به خارج کردن آن نیست. در این شیوه ی درمانی، دندان ها با سیم و کش های مخصوص به محل مناسب خود کشیده می شوند. این روش، یکی از پیچیده ترین و تخصصی ترین دوره های آموزش ارتودنسی می باشد که حتما باید توسط یک پزشک متخصص و ماهر انجام شود. براکت ارتودنسی : از جمله تجهیزات کاملا وابسته ارتودنسی ثابت می باشد.امروزه انواع زیادی از براکت ها وجود دارند. جنس براکت ها معمولا از فولاد ضد زنگ است. براکت های دندان ها توسط چسب های مخصوص و بسیار محکم به هر دندان چسبانده می شوند.) با استفاده از مواد مخصوص و بدون ضرر، بر روی دندان ها چسبانده می شوند و در ادامه، به وسیله سیم و کش، براکت ها به یک دیگر متصل می شوند. در این روش درمانی بیمار  تا پایان دوره درمان، دستگاههای ارتودنسی را در دهان خود نگه می دارد و در این مدت، نمی تواند آن ها را از دهان خود خارج کند. با استفاده از ارتودنسی ثابت می توان بسیاری از اختلالات دهان و دندان را در بازه های زمانی مشخصی درمان کرد. معمولا از این روش برای حرکت دندان و ریشه آن ها در بیمارانی که شرایط دندانی آن ها پیچیده است، استفاده می شود. این روش درمانی پس از سن ۱۲ سالگی و رویش کامل دندان های دائمی انجام می شود.

ارتودنسي ثابت
ارتودنسي ثابت
ارتودنسي ثابت
ارتودنسي ثابت

ارتودنسی متحرک : در این روش بیمار می تواند دستگاه ارتودنسی را از دهان خارج کرده و دوباره در محل خود قرار دهد. بعنوان مثال در زمان غذا خوردن، مسواک زدن و استفاده از نخ دندان می توان آن را خارج کرده و پس از اتمام کار، آن را بر سر جای خود قرار داد. این روش بیشتر برای کودکان زیر ۱۲سال و در دوره دندان های شیری یا شیری-دائمی به کار می رود. این روش در طی تحصیلات دوره دندانپزشکی عمومی، به پزشکان آموزش داده می­شود و بیشتر برای افرادی به کار برده می شود که ناهنجاری مختصری دارند. دوره درمان ارتودنسی متحرک ۶ماه تا یک سال می باشد.

ارتودنسي متحرك 3
ارتودنسي متحرك 3
ارتودنسي متحرك 3
ارتودنسي متحرك 3
ارتودنسي متحرك 1
ارتودنسي متحرك 1

ارتودنسی نامرئی: جهت ارتودنسی نامریی می توان از انواع پلاک های شفاف و یا مواد همرنگ دندان استفاده کرد. در اصل در روش استفاده پلاک شفاف ارتودنسی متحرک به حساب می آید. در ارتودنسی معمول از براکتها استفاده می شود که به دندان متصل می شوند که به صورت عامیانه در بین مردم به سیم بستن مرسوم است.روش های جدیدی نظیر ارتودنسی نامریی می تواند منجر به پنهان شدن دستگاه های ارتودنسی بخصوص برای افرادی که به این موضوع حساس هستند شود.

ارتودنسی+نامرئی
ارتودنسی+نامرئی
ارتودنسی-نامرئی
ارتودنسی-نامرئی

ارتودنسی یک روش درمانی بسیار کارآمد و مؤثر است که می‌تواند برای اهداف زیر مورد استفاده قرار گیرد:
* درمان فاصله‌دار بودن دندان
* اصلاح وضعیت فک و دندان‌ها جهت اطمینان از ردیف بودن و موقعیت درست آنها
* صاف کردن دندان‌های کج
* بهبود عملکرد دهان (مانند قابليت جويدن غذا و تکلم)
* رفع مشکل عقب و جلو بودن فک‌ها
*
مشکلات ناشی از ارتودنسی دندان
* افزایش پلاک دندان با توجه به استفاده از براکت و سیم
* افزایش پوسیدگی دندان در صورت عدم رعایت بهداشت
* امکان برگشت دندان ها به موقعیت نخست درصورت عدم استفاده مداوم از ارتودنسی

در برخی از بیماران سیم بندی ارتودنسی و براکت ها از نظر دید ظاهری برای بیمار مناسب نیست لذا در این موارد نیاز به روشهای ارتودنسی نامریی می باشد. برخی ازین روشهای ارتودنسی به شرح زیرند:
* روش لینگوال
* براکت سرامیکی
* سیستم invisalign
* روش دیمون
در براکت سرامیکی، براکت شفاف بوده و کمتر جلب توجه می کند در سیستم invisalign برای اصلاح نامرتبی خفیف استفاده می شود و در لینگوال ارتودنسی در پشت دندان قرار می گیرد .

روش لينگوال
روش لينگوال
براكت سراميكي
براكت سراميكي

مراحل درمان ارتودنسی دندان
* معاینه توسط دندانپزشک متخصص
* عکس برداری رادیوگرافی
* قالب گیری دندان ها
* تصویر سازی کامپیوتری( به منظور طرح درمان مناسب و بررسی وضعیت دندان ها در درمان ارتودنسی)
* مراقبت های قبل از ارتودنسی دندان
* نصب براکت ها روی همه دندان ها و عبور دادن سیم از بین آنها
* مراجعه دوره ای و منظم به دندانپزشک ( به طور معمول ماهی یکبار)

برای دریافت هزینه خدمات انواع ارتودنسی می توانید با شماره های مطب با ما در ارتباط باشید

اینستاگرام

به روزترین مطالب دندانپزشکی

ساعت کاری مطب

روزهای زوج 10:00 تا 20:00

تهران سعادت آباد

میدان کتاب، بلوار فرحزادی، بعد از اریکه ایرانیان، نبش کوچه ایرانی (بانک سرمایه)، ساختمان مروارید، پلاک52، طبقه سوم

گرفتن وقت اینترنتی

[email protected]